fbpx

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja spletne trgovine Goldnegg.si

 

Splošni pogoji spletne trgovine Goldenegg.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Goldenegg.si (v nadaljevanju »ponudnik«) upravlja podjetje GOLDENEGG, Barbka Gosar Bumbar s.p., davčna številka 33069778.

Navedeni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Goldenegg.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino Goldenegg.si in kupcem.

Splošni pogoji nakupa na spletni trgovini Goldenegg.si

 1. Prijava

V spletno trgovino Goldenegg.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup, morate samo izpolniti točne podatke ob oddaji naročila.

 1. Postopek nakupa

Opozorilo: Slike naših artiklov so posnete v digitalni obliki in zato se lahko zgodi, da barva oz. odtenek artikla, ki je na spletu, nekoliko odstopa od dejanske barve oz. odtenka tega artikla. Prav tako lahko na barvo artikla na spletu močno vplivajo tudi nastavitve vašega monitorja.

Nakupovalna košarica

 1. korak
  Na spletni strani nakupovalne košarice so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa.
 2. korak
  Kupec zaključi svoje naročilo tako, da v obrazec na spletni strani vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb ”Zaključi nakup”.
 3. korak
  Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se kupcu na spletni strani izpiše tekst ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto”. Poleg tega bo kupec na e-naslov, ki ga je vnesel v 2. koraku, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila.

Potrditev naročila

Po oddaji naročila bo kupec na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo. Obvestilo velja kot potrdilo in zaključek nakupne pogodbe. Kupec je v omenjenem elektronskem sporočilu seznanjen, da smo v primeru kakršnih koli dodatnih informacij dosegljivi preko telefona na 031-503994.

Odprema blaga

Ponudnik blago pripravi v dogovorjenem roku za odpremo ter ga odpošlje na kupčev naslov. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko dane telefonske številke oziroma e-naslova.

 1. Cene

Vse cene so v evrih (EUR). Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo do objave novega cenika na strani Goldenegg.si. Vsi izdelki v akciji veljajo do preklica oziroma razprodaje akcijskih zalog. Nismo davčni zavezanec.

 1. Nakupna pogodba

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (preko elektronske pošte). Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno. Pogodba o nakupu je potrjena s strani kupca ob oddaji naročila in s strani ponudnika ob prejemu potrditve prejema naročila preko elektronske pošte. Prav tako bodo podatki o vašem spletnem naročilu vidni v elektronskem sporočilu ob potrditvi naročila.

V kolikor elektronskega potrdila naročila ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas obvestite:

 • pišete na e-naslov: info@goldenegg.si

 

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. V primeru morebitne spremembe roka dobave bomo naše stranke ustrezno in pravočasno obvestili preko e-pošte ali telefona.

Račun velja kot pogodbeni dokument.

5.Podatki o dostavi

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času, t.j. v roku do 4 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila. Paket bo kupcu dostavljen preko izbranega pogodbenega partnerja ponudnika.

Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.  V nasprotnem primeru za dostavo naročenih izdelkov (z izbranim plačilom po povzetju) zaračunamo pavšalni znesek v višini 3,96 EUR (z DDV). Vse cene veljajo za dostavo v območju celotne Slovenije.

Ponudnik GOLDENEGG, Barbka Gosar Bumbar s.p.  ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude ali poškodbe s strani dostavljavca. Cenik dostave lahko kadarkoli spremeni (za nadaljna narocila), prav tako lahko izbere drugo dostavno službo, če oceni, da bo s tem naročilo izvedeno učinkovitejše.
Pri plačilu po prevzetju pošiljke (ne glede na višino zneska) ponudnik Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani www.posta.si. V primeru dostave preko Pošte Slovenije kupnino poravnate na vašem naslovu, dostavljalec pa vam ob poravnani odkupnini preda paket z izdelki. V primeru, da vas v času dostave ni doma, morate v roku 15 dni v vaši lokalni poštni izpostavi prevzeti in poravnati naročeni izdelek.

Ponudnik oziroma od njega pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago res izročimo kupcu.

V kolikor dostava zaradi nepredvidenih razlogov ne bo mogoča v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

 1. Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi.

 • Plačilo po povzetju

Naročene izdelke plačate po povzetju na vaši lokalni pošti oz. ob dnevu prevzetja blaga na vašem domu. Opozorilo: Pošta Slovenije dodatno zaračuna takso pri plačevanju po povzetju. Ta se plača na licu mesta in znaša po trenutni veljavni taksi.

 1. Vračilo

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvestiti na kontaktni e-naslov info@goldenegg.si.

Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. V kolikor je bil prvotni račun poravnan preko plačila po povzetju, mora kupec ob vračilu navesti tudi TRR, kamor ponudnik lahko nakaže vrnjeno kupnino.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil dokler ne prevzame blaga, vrnjenega s strani potrošnika, ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame blago.

Potrošnik ne sme in ne more prejetega blga neovirano uporabljati ves čas do odstopa do pogodbe, saj ne gre za nakup na preizskušnjo, kjer bi bil preizskus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizskus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizskušanje”, ki odstopa od navedenega , je mogoče šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarjaza zmanjšano vrednost blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja , ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastocti in delovanje blaga.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev e-trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega morebitnega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija med strankama

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljena možnost in način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Podatki o podjetju

GOLDENEGG, Barbka Gosar Bumbar s.p.

Bertoncljeva 45

4000 Kranj

 

Davčna št.: 33069778

IBAN SI56 6000 0000 0750 463

Tel. št.: 031 503 994

Elektronski naslov: info@goldenegg.si